Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА Р ТУРСКЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

29.02.2024. 15:37

Осумњичени је откривен у покушају кријумчарења 21 страног држављанина, међу којима је било и малољетне дјеце, држављанa Р Турске.

 

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА Р ТУРСКЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Калкан Ахмета, рођеног 2002. године у Мерсину, Р Турска, држављанина Р Турске.

 

Притвор је предложен из разлога опасности од бјекства осумњиченог који је страни држављанин, те би одласком из БиХ постао недоступан Тужилаштву БиХ и Суду БиХ, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, а све у складу са чланом 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ.

 

У извршењу кривичног дјела осумњичени и кријумчарена лица су откривени у непосредној близини државне границе са Р Хрватском у мјесту Вуковићи, на подручју Посушја, гдје су затечени од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ, након чега је осумњичени лишен слободе и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат Тужилаштву БиХ на даље процесуирање.

 

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција, заједно са партнерским агенцијама, перманентно предузимају активности у спречавању илегалних миграција и процесуирању кривичних дјела повезаних са илегалним миграцијама у Босни и Херцеговини.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba