Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У САРАЈЕВУ

29.02.2024. 10:17

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, предсједавао је састанком Ударне групе, у чијем раду су учествовали представници свих полицијских и безбједносних структура у БиХ,  тужиоци Одсјека за кријумчарење људи и трговину људима, као и представници Канцеларије за борбу  против трговине људима и организоване илегалне миграције (OLTIM) Р Француске, директор Xavier DELRIEU, те замјеник директора Pierryck BOULET.

 

 

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У САРАЈЕВУ

Главни тужилац Тужилаштва БиХ упознао је делегацију са активностима које проводи Ударна група за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, као и резултатима рада ове групе.

 

Представници OLTIM-а из Француске, који долазе из земље која има велику мигрантску присутност  и проводи многе активности у контроли илегалних миграција, су представили активности и методологију рада Кацеларије за борбу против трговине људима и организоване илегалне миграције, начине и могуће модалитете унапређења активности у овој области, могућност сарадње кроз јачање веза и успостављање заједничких истражних тимова за рад на предметима у борби против организованих криминални група за кријумчарење миграната, као и успостављање контакт тачке са OLTIM-ом.

 

У Тужилаштву БиХ постоји специјализован Одсјек за кријумчарење људи и трговину људима, чији тужиоци имају основни задатак да процесуирају ову врсту кривичних дјела. Разне праксе Р Француске биће примијењене кроз процес пружања подршке агенцијама за провођење закона у БиХ на пољу сузбијања илегалних миграција.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba