Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК СА ЗВАНИЧНИЦИМА САД-а У ОБЛАСТИ БОРБЕ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

14.02.2024. 15:15

Главни тужилац Миланко Кајганић, са руководитељком Одсјека за тероризам и савјетником, састао се са званичницима Бироа за борбу против тероризма из State Departmenta, коју су предводили Kyle Conahan, регионални савјетник за Европу и Евроазију и John Herbst, вођа тима за Евроазију.

 

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК СА ЗВАНИЧНИЦИМА САД-а У ОБЛАСТИ БОРБЕ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

На састанку је разговарано о актуелној ситуацији у области борбе против тероризма, активностима које се проводе у Босни и Херцеговини у области откривања, процесуирања и превенције опасности од тероризма, као и активности повезаних са тероризмом. Такође, разговарано је и о напорима у процесу дерадикализације лица која су учествовала на страним ратиштима, као и активностима на спречавању евентуалних будућих одлазака грађана БиХ на страна ратишта.  

 

Главни тужилац је упознао стручњаке из State Departmenta са напорима и активностима Одсјека за тероризам у Тужилаштву БиХ, као и активностима Ударне групе за борбу против тероризма која окупља званичнике агенција за провођење закона са свих нивоа у БиХ, а на чијем челу је главни тужилац, на пољу борбе против тероризма и спречавању и превенцији потенцијалних терористичких активности.

 

На састанку је договорен наставак комуникације и сарадње у борби против опасности од тероризма у наредном периоду.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba