Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA BJELORUSIJE OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

25.01.2024. 10:12

Osumnjičeni je otkriven u pokušaju krijumčarenja 26 migranata afroazijskog porijekla.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA BJELORUSIJE OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Dzmitry Trembacha, rođenog 1979. godine, državljanina Bjelorusije.  

 

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosudnim organima.

 

U izvršenju krivičnog djela osumnjičeni i krijumčarene osobe su  otkriveni na MGP Brod, od strane Granične policije BiH, prilikom redovne kontrole teretnog motornog vozila sa prikolicom registarskih oznaka Bjelorusije, nakon čega je osumnjičeni, koji je vozač navedenog vozila, lišen slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje. Pronađeni ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, a teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti.

 

Tužilaštvo BiH i Granična policija, zajedno sa partnerskim agencijama, permanentno preduzimaju aktivnosti u sprečavanju ilegalnih migracija i procesuiranju krivičnih djela povezanih sa ilegalnim migracijama u Bosni i Hercegovini.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba