Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH ZBOG KORUPTIVNIH KRIVIČNIH DJELA LIŠEN SLOBODE DIREKTOR SLUŽBE ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE INSTITUCIJA BiH

24.05.2022. 13:10

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e, na radnom mjestu u zgradi Zajedničkih institucija BiH lišili su slobode osumnjičenog Šojić Dragana (1961), aktuelnog direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

 

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH ZBOG KORUPTIVNIH KRIVIČNIH DJELA LIŠEN SLOBODE DIREKTOR SLUŽBE ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE  INSTITUCIJA BiH

Navedeni osumnjičeni pod istragom je zbog koruptivnih krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja i pronevjere u službi, kao i krivičnog djela povrede ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Provodeći istragu, Tužilaštvo BiH i SIPA prikupili su dokaze da je navedeni zvaničnik počinio grube zloupotrebe položaja u vezi dolaska i boravka na radnom mjestu, kao i zloupotrebe sredstava navedene institucije koristeći ih u privatne svrhe.

Nadalje, osumnjičeni se tereti i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba