Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ДИАБЛО 2”

28.04.2022. 15:53

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене Саку Бибића (1973), Адмира Халимановића (1985) и Елдара Хујића (1979) из посебних притворских разлога прописаних одредбом члана 132. став 1. тачка а) б) и ц) ЗКП-а БиХ.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ДИАБЛО 2”

Мјера притвора према осумњиченим предложена је како би се обезбиједило несметано вођење истраге, због опасности од бјекства осумњичених, те како осумњичени не би могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњиченима се ставља на терет да су дјелујући као припадници групе за организовани криминал починили кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољени промет опојним дрогама и прање новца из КЗ-а БиХ, односно да су као припадници поменуте групе вршили кријумчарење већих количина опојних дрога са подручја Србије и Црне Горе у БиХ, а потом из БиХ у државе ЕУ, у временском периоду од краја 2019. године па до краја 2020. године и тако прибавили знатну имовинску корист.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba