Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVOJE OSUMNJIČENIH U PREDMETIMA “TRANSPORTER” I “STORAGE”

06.04.2022. 15:32

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvoje osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.  

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVOJE OSUMNJIČENIH U PREDMETIMA “TRANSPORTER” I “STORAGE”

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičene:

- Jelenka Kneževića, rođenog 1971. godine u općini Kneževo, državljanina BiH, i

- Mirjanu Vujović, rođenu 1979. godine u općini Bileća, državljanku BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike ili ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizirano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana - “skunk” i kokain, koje su krijumčarene na teritorij Bosne i Hercegovine, radi daljnjeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba