Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA GLAVNIM TUŽITELJEM PRI MRMKS-u

06.04.2022. 14:32

U Tužiteljstvu BiH održan je redoviti radni sastanak v.d. glavnog tužitelja Milanka Kajganića, kao i dužnosnika Posebnog odjela za ratne zločine sa glavnim tužiteljem pri MRMKS-u, Sergeom Brammertzom i njegovim suradnicima.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA GLAVNIM TUŽITELJEM PRI MRMKS-u

Sastanak je održan u okviru redovitih aktivnosti suradnje između tužiteljstava u zajedničkim naporima u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina.

V.d. glavnog tužitelja Kajganić upoznao je kolege iz Ureda tužitelja iz Den Haaga sa aktivnostima koje provodi Posebni odjel za ratne zločine i Tužiteljstvo BiH, ostvarenim rezultatima u 2021. i 2022. godini, kao i planu aktivnosti za ostvarenje što boljih rezultata u 2022. godini u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Na sastanku je istaknuta važnost regionalne suradnje tužiteljstava u kaznenom procesuiranju predmeta ratnih zločina koju podržava tužitelj Brammertz a koja je ključna za procesuiranje većeg broja predmeta.

Nadalje, dužnosnici Tužiteljstva BiH i Posebnog odjela za ratne zločine upoznali su predstavnike Ureda tužitelja pri MRMKS-u o radu i aktivnostima na predmetima koji su u određenim procesnim fazama bili u MKSJ-u i MRMKS-u, kao što su predmeti Standardne oznake “A”, a također prezentirani su i rezultati u oblasti transfera manje složenih predmeta iz Tužiteljstva BiH, tužiteljstvima u oba BH entiteta i Brčko distriktu BiH.

Glavni tužitelj Brammertz izrazio je potporu Tužiteljstvu BiH u nastavku aktivnosti u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina te također istakao važnost regionalne suradnje kako bi se zajedničkim naporima ostvarili što bolji rezultati u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Tužiteljstvo BiH i Ured tužitelja pri MRMKS-u ostvaruju gotovo svakodnevnu suradnju i komunikaciju u zajedničkoj misiji a to je otkrivanje, procesuiranje i kažnjavanje ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini.

Prigodom posjete glavni tužitelj Brammertz obišao je i nove prostorije Tužiteljstva BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba