Vijesti

KOORDINACIONI SASTANAK TUŽITELJA SA SVIH RAZINA U BiH ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

01.04.2022. 09:25

Glavni tužitelji i zamjenici glavnih tužitelja Tužiteljstva BiH, tužiteljstava FBiH, RS, Brčko distrikta BiH i Kantona Sarajevo, održali su sastanak u Tužiteljstvu BiH s ciljem koordinacije zajedničkih aktivnosti tužiteljskih organizacija u borbi protiv teških oblika organiziranog kriminala. 

KOORDINACIONI SASTANAK TUŽITELJA SA SVIH RAZINA U BiH ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Sudionici sastanka, svjesni da samo zajedničkim djelovanjem mogu ponuditi adekvatan odgovor na organizirani kriminal koji je poprimio zabrinjavajuće razmjere u BiH, dogovorili su konkretne mjere i aktivnosti koje će unaprijediti borbu protiv ovih oblika kriminala.

U proteklih nekoliko mjeseci realiziran je veći broj operacija i aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH i entitetskih tužiteljstava, koje predstavljaju značajne pomake u borbi protiv organiziranog kriminala, a realizacijom dogovorenih mjera i aktivnosti očekuje se još brži i učinkovitiji odgovor tužiteljstava i policijskih agencija.

Nedavni tragični događaji i ubojstvo načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića, pokazali su da se samo koordinacijom i zajedničkim radom tužiteljstava i policijskih agencija mogu razriješiti ovako teška kaznena djela.

Glavni tužitelji izrazili su bezrezervnu opredijeljenost da će tužiteljski sustav u BiH, zajedničkim naporima i koordiniranim korištenjem resursa, stati u kraj organiziranim kriminalnim skupinama u svim dijelovima BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba