Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ДКПТ БиХ ПОСВЕЋЕН ЈАЧАЊУ САРАДЊЕ ПАРТНЕРСКИХ ИНСТИТУЦИЈА

20.01.2022. 11:12

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, заједно са својом замјеницом Дианом Кајмаковић, састао се са директором Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ Мирсадом Вилићем и његовим сарадницима Самиром Кавазовићем, помоћником директора за међународну и оперативну полицијску сарадњу и Браниславом Павловићем, главним инспектором у наведеном сектору.

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ДКПТ БиХ ПОСВЕЋЕН ЈАЧАЊУ САРАДЊЕ ПАРТНЕРСКИХ ИНСТИТУЦИЈА

На састанку је разговарано о сарадњи двију институција које имају свакодневну комуникацију и сарадњу у различитим сегментима рада, укључујући комуникацију и сарадњу са полицијским агенцијама, као и координацију рада на међународним операцијама, сарадњу са Интерполом, као и другим међународним институцијама.

Закључак састанка је да ће се сарадња интензивно наставити и у наредном периоду, уз што бржу комуникацију између двију институција, јер је брза сарадња тужилачких и полицијских институција кључна за ефикасан рад на предметима организованог и међународног криминала и других кривичних дјела из недлежности и дјелокруга рада ових институција.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba