Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNE DROGE

24.11.2021. 15:32

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon provedene međunarodne akcije i lišenja slobode osoba osumnjičenih za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNE DROGE

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet veće količine opojne droge marihuana “skank” sa područja R Crne Gore na područje BiH, namijenjene za dalji transport i preprodaju na ilegalnom narko-tržištu.  

Operativnim aktivnostima policijskih organa, a u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, agencije za provođenje zakona uspjele su otkriti i spriječiti krijumčarenje količine od oko 200 kilograma opojne droge koja je zaplijenjena, kao i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva na području BiH.

Tokom provođenja ove operacije ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim institucijama R Crne Gore.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba