Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ УЧЕСТВОВАЛА НА 22. САСТАНКУ РУКОВОДИЛАЦА ТУЖИЛАШТАВА И ПОЛИЦИЈСКИХ ТИЈЕЛА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ НА СТРАТЕШКОМ НИВОУ

14.10.2021. 14:50

Састанак који је реализован у оквиру пројекта ВСТС-а БиХ одржан је у Теслићу.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ УЧЕСТВОВАЛА НА 22. САСТАНКУ РУКОВОДИЛАЦА ТУЖИЛАШТАВА И ПОЛИЦИЈСКИХ ТИЈЕЛА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ НА СТРАТЕШКОМ НИВОУ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, учествовала је на 22. састанку руководилаца тужилаштава и полицијских тијела у БиХ на стратешком нивоу, који је у организацији директора полиције Министарства унутрашњих послова РС одржан  13. и 14. октобра 2021. године у Теслићу.

На овом састанку учествовали су руководиоци Тужилаштва Босне и Херцеговине, Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, Федералног тужилаштва Федерације БиХ, Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, Државне агенције за истраге и заштиту БиХ-SIPA, Федералне управе полиције Федерације БиХ, Полиције Брчко дистрикта БиХ и полиције Републике Српске.

Састанку су, као гости, присуствовали потпредсједница ВСТС-а БиХ Биљана Симеуновић и члан ВСТС-а БиХ Санин Богунић и са члановима Стратешког форума разговарали о актуелним питањима и приоритетима у раду тужилаштава и полицијских агенција.

Теме овог дводневног састанка односиле су се на унапређење рада и сарадње између тужилаштава и полицијских тијела у процесуирању предмета организованог и привредног криминалитета, корупције и кријумчарења људи.

Организацију и одржавање састанка подржава Високи судски и тужилачки савјет БиХ кроз пројекат - Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba