Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

06.10.2021. 12:58

Оптужени Пивић Фахрет (1967) терети се да је, дужи временски период, незаконито стављао у промет већу количину дувана и дуванских прерађевина које нису биле обиљежене акцизним маркицама Босне и Херцеговине.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-       Пивић Фахрета, рођеног  1967. године у Зеници, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је, дужи временски период током 2019. и 2020. године, од њему познатих лица незаконито набаваљао већу количину дувана, дуванских прерађевина и цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама Управе за индиректно опорезивање (УИО) Босне и Херцеговине.

Након набавке, дуван и дуванске прерађевине стављао је у промет и продају на подручју Зенице и Какња, те на тај начин остваривао незакониту имовинску корист и наносио штету држави БиХ, као и грађанима, пласманом дуванских производа који нису прошли прописани стандард контроле квалитета и исправности.

Приликом претреса куће коју је користио осумњичени пронађена је и заплијењена већа количина цигарета и дувана, без одговарајући контролних и надзорних маркица Босне и Херцеговине.

Оптужени се терети да је починио починио продужено кривично дјело – недозвољени промет акцизних производа  из члана 210а., став 1. и у вези са чланом 54. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba