Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

30.09.2021. 17:35

Централне теме састанка односиле су се на планове и активности институција и агенција за провођење закона у процесуирању ових кривичних дјела.

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне гупе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, који је одржан путем видео-конференције.

На састанку су учествовали представници правосудних институција и агенција за провођење закона са нивоа државе Босне и Херцеговине, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, а на редовним састанцима се договарају активности у документовању и процесуирању кривичних дјела повезаних са трговином људима и илегалним миграцијама на подручју Босне и Херцеговине.

На састанку је главна тужитељка, заједно са чланицама Ударне групе тужитељкама Сеном Узуновић и Мерисом Нуркић упознала чланове Ударне групе, са активностима Тужилаштва БиХ у протеклом периоду у сарадњи са SIPA-ом и Граничном полицијом БиХ.

Такође, чланови Ударне групе представили су резултате, активности и планове институција из којих долазе, када је у питању борба против трговине људима и организoване илегалних миграција.

На састанку је закључено да би се требала наставити континуирана едукација из ове области.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba