Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВУЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФОРУМУ ТУЖИЛАЦА У БОРБИ ПРОТИВ ПРЕКОГРАНИЧНОГ КРИМИНАЛА

28.09.2021. 13:43

Састанак на којем, путем видео-конференције, учествују званичници из више од 20 земаља, одржава се у организацији TAIEX-а, а односи се на сарадњу тужилаца у борби против тероризма и сајбер криминала, као и кривичних дјела против заштите околиша.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВУЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФОРУМУ ТУЖИЛАЦА У БОРБИ ПРОТИВ ПРЕКОГРАНИЧНОГ КРИМИНАЛА

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са својим замјеницима и руководиоцима Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, Озренком Нешковић и Исметом Шушкићем, учествује на дводневној радионици која се одржава у оквиру међународног механизма TAIEX.

На састанку учествују представници тужилаштава из више од 20 земаља, међу којима држава ЕУ и Западног Балкана, те представници Европске комисије, Европске уније, Европског јавног тужилаштва те агенција EUROJUST, EUROPOL и других институција за провођење закона. 

На састанку су се учесницима обратили г. Oliver Varhelyi, европски комесар за сусједство и проширење, као и високи званичници Европске уније.

Централне теме радионице односиће се на прекограничну и међународну сарадњу у борби против сајбер криминала, тероризма, као и кривичних дјела против заштите околиша.

Тужилаштво БиХ и Посебни одјел за организовани криминал, привредни криминал и корупцију раде на више предмета који укључују прекограничну и међународну сарадњу у борби против тешких облика криминала, са партнерским институцијама из региона, Европске уније и свијета.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba