Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО

27.08.2021. 15:35

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО

- ИВАШТАНИН ДЕЈАНА, рођеног 1980. године у Босанској Градишци, држављанина БиХ,  полицијског службеника запосленог у Граничној полицији БиХ, 

- ЕРМИНА БИЧАКЧИЋА, рођеног 1987. године у Сарајеву, држављанина Р Хрватске.

Оптужени Иваштанин се терети да је дана 22.11.2020. године на МГП Градишка, радећи као овлаштено службено лице Граничне полиције БиХ, распоређен на радно мјесто полицајац за контролу путничких возила и аутобуса, обављајући послове граничне контроле на улазу у БиХ, у циљу стицања незаконите користи, захтијевао и примио дар да у оквиру својих овлаштења изврши радњу коју је био дужан извршити.

У оптужници се наводи да је оптужени Иваштанин наведеног дана, приликом контроле путних исправа од оптуженог Бичакчића и лица које се налазило са њим у возилу, инсистирајући да наведена лица која улазе у БиХ немају потребна Ковид одобрења и потврде, иако је знао да то није било тачно, захтијевао и примио дар како би им, без додатног задржавања, дозволио прелазак државне границе, а оптужени Бичакчић службеном лицу у институцијама БиХ учинио новчани дар како не би провео законски прописану процедуру.

Оптужени се терете да су починили - Иваштанин Дејан кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. став 1. Кривичног закона БиХ, а оптужени Бичакчић Ермин кривично дјело давање дара и других облика користи из члана 218. став 1. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba