Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

13.08.2021. 11:53

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против ЛАЗИЋ МИРКА,  рођеног 1970. године у Шамцу, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Оптужени се терети да је незаконито прибавио већу количину акцизне робе - дувана, који није био обиљежен контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, са намјером да дуван прода њему познатом лицу.

Према наводима оптужнице, оптужени је резани дуван у количини од 250 килограма, запакован у ПВЦ вреће, за који није посједовао потребну документацију, превозио у моторном возилу, те је затечен приликом контроле на подручју мјеста Сибовац у општини Градачац и у тој намјери спријечен од стране овлаштених службених лица Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Оптужени се терети за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. КЗ-а БиХ,  у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама и агенцијама, у свим крајевима Босне и Херцеговине, проводи активности на откривању и процесуирању особа осумњичених за недозвољен промет духана и акцизних производа у већим износима чиме се наноси штета буџету и свим грађанима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba