Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА UNOCT – ГЛОБАЛНОГ ПРОГРАМА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ФИНАНСИРАЊА ТЕРОРИЗМА

11.08.2021. 15:09

Централне теме односиле су се на активности и рад Тужилаштва Босне и Херцеговине у борби против тероризма и активности глобалног програма УН-а за борбу против финансирања тероризма.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА UNOCT – ГЛОБАЛНОГ ПРОГРАМА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ФИНАНСИРАЊА ТЕРОРИЗМА

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, заједно са руководиоцем Одсјека за тероризам, Ћазимом Хасанспахићем и сарадницима, састала се са званичницима Канцеларије Уједињених нација за борбу против тероризма и глобалног програма за борбу против финансирања тероризма, Daniel Stonecipher i Kamalan Anwar.

Главна тужитељка представила је рад и активности Тужилаштва БиХ у области борбе против тероризма. Посебно је истакла значајне резултате у подизању оптужница из ове области, као и рад и активности у оквиру Ударне групе за борбу против тероризма, а са циљем јачања владавине права и безбједности грађана у Босни и Херцеговини.

Тужиоци Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ активно учествују у међународним операцијама и имају добру сарадњу са партнерским земљама у борби против опасности од тероризма, који представља опасност на глобалном плану.

На састанку се разговарало и о могућностима сарадње глобалног програма за борбу против финансирања тероризма са институцијама БиХ, односно Тужилаштвом БиХ, у смислу јачања капацитета у овој области. Учесници састанка су се сложили да је глобална сарадња неопходна за борбу против тероризма и финанисрања тероризма, те да су спреми на сарадњу у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba