Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА У ВРИЈЕДНОСТИ ОД ОКО 34 000 КМ

08.07.2021. 10:45

Оптужени Милетић Обрад (1994) терети се да је, почетком 2021. године, починио недозвољен промет око 9700 кутија цигарета.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА У ВРИЈЕДНОСТИ ОД ОКО 34 000 КМ

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-       Милетић Обрада, рођеног 1994. године у Гацку, држављанина Босне и Херцеговине.

Оптужени се терети да је, почетком 2021. године, ради стицања незаконите имовинске користи, у два наврата превозио цигарете без потребне документације и акцизних маркица, у једном наврату у количини од 3690 кутија, а други пут од 6040 кутија, тржишне вриједности од око 34 000 КМ, у чему је откривен и спријечен од стране полицијских слжбеника ПС Трново и Устиколина, када су наведене цигарете без документације одузете од оптуженог, те је осумњичени спријечен у стављању у промет, односно продаји наведених цигарета.

Оптужени се терети да је набавио већу количину цигарета које нису биле обиљежене контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством Босне и Херцеговине, са намјером да их стави у промет, односно прода, у чему је спријечен од стране овлаштених  службених лица, чиме је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba