Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ ОКО ПРОНАЛАСКА ФАЛСИФИКОВАНОГ НОВЦА

03.07.2021. 12:37

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ информисан је од стране полицијских службеника SIPA-е о проналаску одређене количине фалсификованих новчаница, валуте КМ у већим апоенима. Полицијским службеницима дата су упутства о даљем поступању и документовању почињеног кривичног дјела, о чему ће бити достављен извјештај Тужилаштву БиХ.

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ ОКО ПРОНАЛАСКА ФАЛСИФИКОВАНОГ НОВЦА

Такође, дежурни тужилац информисан је о кријумчарењу групе од 8 илегалних миграната, са подручја Авганистана, који су илегално, преко ријечне границе на ријеци Дрини, прокријумчарени у Босну и Херцеговину.

Дата су упутства полицијским службеницима Граничне полиције БиХ за даље активности на идентификовању и проналаску осумњичених лица, за које постоје информације да су држављани Р Србије, те ће у овом предмету бити остварена сарадња са партнерским институцијама Р Србије.

Мигранти су предати на даље поступање Служби за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Дежурни тужилац Посебног одјела за ратне злочине информисан је да је у Заводу за извршење кривичних санкција Босне и Херцеговине евидентирана смрт једног осуђеника у предмету за ратне злочине, који се налазио на издржавању казне у наведеној установи.

Дежурни тужилац Посебног одјела за ратне злочине дао је упутства овлаштеним лицима за даље поступање и информисање надлежних институција о наведеном догађају, те упутио да о смртном случају информишу суд који је изрекао казну, у чијој надлежности је и сегмент извршења кривичних санкција, као и мјесно надлежно ентитетско тужилаштво.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba