Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI OKO PRONALASKA KRIVOTVORENOG NOVCA

03.07.2021. 12:37

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je od strane policijskih djelatnika SIPA-e o pronalasku određene količine krivotvorenih novčanica, valute KM u većim apoenima. Policijskim djelatnicima date su upute o daljnjem postupanju i dokumentiranju počinjenog kaznenog djela, o čemu će biti dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH.

 DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI OKO PRONALASKA KRIVOTVORENOG NOVCA

Također, dežurni tužitelj informiran je o krijumčarenju skupine od 8 ilegalnih migranata, sa područja Afganistana, koji su ilegalno, preko riječne granice na rijeci Drini, prokrijumčareni u Bosnu i Hercegovinu.

Date su upute policijskim djelatnicima Granične policije BiH za dalje aktivnosti na identificiranju i pronalasku osumnjičenih osoba, za koje postoje informacije da su državljani R Srbije, te će u ovom predmetu biti ostvarena suradnja sa partnerskim institucijama R Srbije.

Migranti su predati na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Dežurni tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine informiran je da je u Zavodu za izvršenje kaznenih sankcija Bosne i Hercegovine evidentirana smrt jednog osuđenika u predmetu za ratne zločine, koji se nalazio na izdržavanju kazne u navedenoj ustanovi.

Dežurni tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine dao je upute ovlaštenim osobama za dalje postupanje i informiranje nadležnih institucija o navedenom događaju, te uputio da o smrtnom slučaju informiraju sud koji je izrekao kaznu, u čijoj nadležnosti je i segment izvršenja kaznenih sankcija, kao i mjesno nadležno entitetsko tužiteljstvo.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba