Вијести

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У ОКОЛИНИ ХАЏИЋА ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ТИЈЕЛА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

28.06.2021. 16:44

По налогу Тужилаштва БиХ, на локалитету Дрозгометва, у општини Хаџићи, завршен је процес ексхумације, приликом којег су пронађени некомплетни посмртни остаци једног лица.

 

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У ОКОЛИНИ ХАЏИЋА ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ТИЈЕЛА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

Ексхумација је проведена након што су у насељеном мјесту, приликом прокопавања локалног пута, примијећени пронађени посмртни остаци, након чега је локација обезбијеђена до почетка ексхумације.

Пронађени посмртни остаци ће бити пребачени у Градско гробље „Миљевићи“ у Источном Сарајеву, гдје ће бити извршена судско-медицинска обрада, односно утврђивање узрока смрти и узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртве.

Активности на терену је надгледао и вршио координацију истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у процесу ексхумације посмртних остатака учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, Завода за судску медицину РС, Међународне комисије за тражење несталих ICMP,  вјештак судско-медицинске струке, полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности у процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba