Вијести

ОКОНЧАНА ЕКСХУМАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ КАЛИНОВИКА

22.06.2021. 15:27

На локалитету Добро Поље пронађени су некомплетни посмртни остаци најмање девет лица, који су прослијеђени на даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета жртава путем ДНК анализе.

ОКОНЧАНА ЕКСХУМАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ КАЛИНОВИКА

Ексхумација на локалитету у кањону ријеке Бистрице, у мјесту Добро Поље, општина Калиновик, након вишедневног процеса ексхумације и потраге за посмртним остацима, данас је завршена.

На локацији су, у претходних 15 дана, истражиоци из Посебног одјела за ратне злочине, по налогу поступајућег тужиоца, координисали рад овлаштених службених лица која су учествовала у процесу ексхумације, на којој су били присутни и љекар-патолог судске медицине, представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, Међународне комисије за тражење несталих ICMP, полицијски службеници SIPA-е, као и полицијски службеници ПС Фоча и Калиновик, који су обезбјеђивали локацију.

Данас су мјесто ексхумације посјетили представник ICMP-a у БиХ, као и представник Амбасаде Велике Британије у БиХ.

На мјесту ексхумације пронађени су некомплетни посмртни остаци најмање 9 лица, те је пронађено више коштаних и посмртних остатака који су изузети и упућени у просектуру у Високом, гдје ће бити вршена судско-медицинска обрада  и утврђивање идентитета жртава путем ДНК анализе.

Запосленици Тужилаштва БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, учествују у процесима потраге за посмртним остацима несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba