Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВОДИ СЕ НАСТАВАК ЗАЈЕДНИЧКЕ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “СКУТЕР III” У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

10.06.2021. 14:30

По налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Тузланског кантона, Зеничко-добојског и Кантона Сарајево извршили претресе на 11 локација на подручју  Тузле, Лукавца, Пелагићева, Шамца, Завидовића, Прњавора и општине Илиџа и лишили слободе 5 осумњичених лица.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВОДИ СЕ НАСТАВАК ЗАЈЕДНИЧКЕ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “СКУТЕР III” У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су се осумњичена лица дуже вријеме бавила недозвољеном трговином дувана на начин да су вршили набавку, превоз, складиштење и продају резаног дувана, машина за пуњење цигарета од резаног дувана, које су илегално набавили у Р Турској и илегално у растављеним дијеловима пребацили у БиХ.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета већа количина резаног дувана и цигарета без акцизних маркица, машине за резање дувана, машине за пуњење цигарета од резаног дувана, већа количина новца за који се основано сумња да је стечен незаконитом продајом цигарета и дуванских производа, мобилни телефони, као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Лица која су под истрагом у оквиру наведеног предмета, осумњичена су за кривично дјело из члана 250. организирани криминал у вези са кривичним дјелом из члана 210а. недозвољен промет акцизних производа КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ, са партнерским институцијама и агенцијама, ради на већем броју предмета који се односе на недозвољен промет дуванских акцизних производа у великим количинама, којим се остварује велика незаконита имовинска корист за починиоце, а наноси се штета буџету и свим грађанима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba