Вијести

ПО НАЛОГУ ДЕЖУРНОГ ТУЖИОЦА ОДУЗЕТЕ КРИЈУМЧАРЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У ВРИЈЕДНОСТИ ОД 30 000 КМ

01.06.2021. 15:32

Након информације о кријумчарењу веће количине цигарета, дежурни тужилац дао је упутство полицијским службеницима Граничне полиције о даљој истрази и документовању кривичног дјела.

ПО НАЛОГУ ДЕЖУРНОГ ТУЖИОЦА ОДУЗЕТЕ КРИЈУМЧАРЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У ВРИЈЕДНОСТИ ОД 30 000 КМ

Кријумчарене цигарете откривене су у моторном возилу на уласку из Црне Горе у Босну и Херцеговину, у насељу Автовац на подручју општине Гацко.

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ информисан је од стране Граничне полиције БиХ да је код осумњиченог возача који је држављанин Босне и Херцеговине и сумњичи се за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. Кривичног закона БиХ, пронађена већа количина цигарета, у количини од 6000 кутија, различитих врста без одговарајућих акцизних маркица процијењене тржишне вриједности од 30 000 КМ.

Након запримања информације, тужилац је полицијским службеницима дао упутство о даљим истражним активностима на документовању и процесуирању овог кривичног дјела.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, у свим крајевима Босне и Херцеговине проводи активности на откривању и процесуирању лица осумњичених за недозвољен промет акцизних производа у већим износима, чиме се наноси штета буџету и свим грађанима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba