Vijesti

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽITELJA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI OD 30 000 KM

01.06.2021. 15:32

Nakon informacije o krijumčarenju veće količine cigareta, dežurni tužitelj dao je uputu policijskim djelatnicima Granične policije o daljnjoj istrazi i dokumentiranju kaznenog djela.

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽITELJA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI OD 30 000 KM

Krijumčarene cigarete otkrivene su u motornom vozilu na ulasku iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, u naselju Avtovac na području općine Gacko.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je od strane Granične policije BiH da je kod osumnjičenog vozača koji je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnjiči se za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. Kaznenog zakona BiH, pronađena veća količina cigareta, u količini od 6000 kutija, različitih vrsta bez odgovarajućih trošarinskih markica procijenjene tržišne vrijednosti od 30 000 KM.

Nakon zaprimanja informacije, tužitelj je policijskim djelatnicima dao uputu o daljnjim istražnim aktivnostima na dokumentiranju i procesuiranju ovog kaznenog djela.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima Bosne i Hercegovine provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda u većim iznosima, čime se nanosi šteta proračunu i svim građanima BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba