Vijesti

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽIOCA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI OD 30 000 KM

01.06.2021. 15:32

Nakon informacije o krijumčarenju veće količine cigareta, dežurni tužilac dao je uputstvo policijskim službenicima Granične policije o daljoj istrazi i dokumentovanju krivičnog djela.

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽIOCA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI OD 30 000 KM

Krijumčarene cigarete otkrivene su u motornom vozilu na ulasku iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, u naselju Avtovac na području općine Gacko.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH informisan je od strane Granične policije BiH da je kod osumnjičenog vozača koji je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnjiči se za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH, pronađena veća količina cigareta, u količini od 6000 kutija, različitih vrsta bez odgovarajućih akciznih markica procijenjene tržišne vrijednosti od 30 000 KM.

Nakon zaprimanja informacije, tužilac je policijskim službenicima dao uputstvo o daljim istražnim aktivnostima na dokumentovanju i procesuiranju ovog krivičnog djela.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima Bosne i Hercegovine provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za nedozvoljen promet akciznih proizvoda u većim iznosima, čime se nanosi šteta budžetu i svim građanima BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba