Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “РУТА”

27.05.2021. 09:42

Активности се односе на откривање и процесуирање починилаца кривичних дјела организованог кријумчарења стоке преко ријеке Дрине, са подручја Р Србије у Босну и Херцеговину.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “РУТА”

Поступајући по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а РС, на подручју Братунца и Подриња, врше претресе и привођења осумњичених лица.

Ове активности у оквиру операције кодног назива “Рута” односе се на групу од 6 осумњичених лицаа, која су под истрагом и терете се да су у периоду од више мјесеци, дјелујући као организована група, вршили кријумчарење већих количина стоке, са подручја Р Србије у Босну и Херцеговину, користећи чамце и пловила на скровитим мјестима преко ријеке Дрине, на тај начин избјегавајући мјере царинске и ветеринарске контроле приликом увожења стоке у БиХ, коју су даље кријумчарили и продавали лицима у Босни и Херцеговини, а све ради стицања незаконите имовинске користи.

Такође, у једном дијелу истраге, осумњичени се терете и за кријумчарење илегалних миграната са подручја Србије у БиХ.

У оквиру акције врше се претреси са циљем прикупљања доказа и документовања почињених кривичних дјела.

Након извршених активности, поступајући тужилац одредиће се о даљим активностима у предмету.

Осумњичени који су под истрагом терете се за кривична дјела-удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249., кријумчарење из члана 214. и кријумчарење лица из члана 189. Кривичног закона БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba