Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA ŠAHBAZ EDINA (1970), OSUMNJIČENOG ZA NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA

21.05.2021. 13:10

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon saslušanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Šahbaz Edina, rođenog 1970. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA ŠAHBAZ EDINA (1970), OSUMNJIČENOG ZA NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili suučesnike.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiči se za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, a za koje kazneno djelo je zaprijećena kazna zatvora najmanje tri godine.

Navedeni osumnjičeni lišen je slobode u okviru jučerašnje operacije,  koju je Tužiteljstvo BiH realiziralo zajedno sa Upravom za neizravno oporezivanje (UNO) BiH i Graničnom policijom BiH, a u kojoj je zaplijenjeno 37 kilograma opojne droge “marihuana” i 203,90 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu dogu “hašiš”, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi oko 225 000 KM.

Opojna droga je otkrivena i zaplijenjena prigodom kontrole teretnog motornog vozila na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Deleuša kod Trebinja.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba