Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЛИЗДЕК НЕДЈЕЉКА, КОЈИ СЕ ДОВОДИ У ВЕЗУ СА ДЈЕЛОВАЊЕМ ГРУПЕ ДАРКА ЕЛЕЗА

19.05.2021. 15:24

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог за организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ у вези са кривичним дјелима тешко убиство из члана 125. и договор за извршење кривичног дјела из члана 364. КЗ-а РС.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЛИЗДЕК НЕДЈЕЉКА, КОЈИ СЕ ДОВОДИ У ВЕЗУ СА ДЈЕЛОВАЊЕМ ГРУПЕ ДАРКА ЕЛЕЗА

Мјера притвора предложена је за осумњиченог Недјељка Лиздека,  рођеног 1997. године у Палама, држављанина БиХ.

Лишење слободе наведеног лица резултат је оперативне акције коју су, уз надзор тужиоца, провели полицијски службеници МУП-а РС на подручју Источног Сарајева, а у оквиру истраге о дјеловању организоване криминалне групе Дарка Елеза.

Он је, између осталог, осумњичен да је учествовао у незаконитим радњама отуђења, набављања и управљања моторним возилом које су користили извршиоци тешког убиства, реализованог на начин мафијашких егзекуција, а које је почињено у мјесецу мају 2018. године на подручју Источног Сарајева.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је предложио мјеру притвора из разлога прописаних чланом 132. став 1. тачке б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или завршити започето.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља интензивно провођење истражних радњи у наредном периоду.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba