Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG LIZDEK NEDJELJKA, KOJI SE DOVODI U VEZU SA DJELOVANJEM SKUPINE DARKA ELEZA

19.05.2021. 15:24

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog za organizirani kriminal iz članka 250. KZ-a BiH u svezi sa kaznenim djelima teško ubistvo iz članka 125. i dogovor za izvršenje kaznenog djela iz članka 364. KZ-a RS.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG LIZDEK NEDJELJKA, KOJI SE DOVODI U VEZU SA DJELOVANJEM SKUPINE DARKA ELEZA

Mjera pritvora predložena je za osumnjičenog Nedjeljka Lizdeka,  rođenog 1997. godine u Palama, državljanina BiH.

Lišenje slobode navedene osobe rezultat je operativne akcije koju su, uz nadzor tužitelja, proveli policijski djelatnici MUP-a RS na području Istočnog Sarajeva, a u okviru istrage o djelovanju organizirane kriminalne skupine Darka Eleza.

On je, između ostalog, osumnjičen da je sudjelovao u nezakonitim radnjama otuđenja, nabavljanja i upravljanja motornim vozilom koje su koristili izvršitelji teškog ubojstva, realiziranog na način mafijaških egzekucija, a koje je počinjeno u mjesecu svibnju 2018. godine na području Istočnog Sarajeva.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj je predložio mjeru pritvora iz razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točke b) i c) ZKP-a BiH, odnosno opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu provedbu istražnih radnji u narednom razdoblju.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba