Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ СА ВИСОКИМ ЗВАНИЧНИЦИМА СПЕЦИЈАЛНОГ ДРЖАВНОГ ТУЖИЛАШТВА ЦРНЕ ГОРЕ

19.05.2021. 13:10

На састанку је разговарано о регионалној сарадњу и заједничкој борби против некажњености у предметима за ратне злочине, као и сарадњи у области борбе против организованог криминала.

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ СА ВИСОКИМ ЗВАНИЧНИЦИМА СПЕЦИЈАЛНОГ ДРЖАВНОГ ТУЖИЛАШТВА ЦРНЕ ГОРЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својим замјеницима Миланком Кајганићем и Озренком Нешковић, као и сарадницима, састала се са званичницима Специјалног државног тужилаштва Црне Горе, Миливојем Катнићем, главним специјалним тужиоцем и Лидијом Вукчевић, специјалном тужитељком те сарадницима.

На састанку је разговарано о заједничкој регионалној сарадњи између тужилаштава у процесуирању предмета за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права, те борби против некажњености ратних злочина, која се реализује уз подршку главног тужиоца при МРМКС-у, г. Sergea Brammertza.

Током састанка разговарано је о могућностима трансфера предмета у којима су подигнуте оптужнице у Босни и Херцеговини, а оптужени се налазе на територији Црне Горе, као и рада на предметима у којима се осумњичена лица налазе у Црној Гори.

Главна тужитељка Тадић и главни специјални тужилац Катнић истакли су да оба тужилаштва желе заједнички радити на остваривању владавине права и кажњавања лица одговорних за ратне злочине.

Такође, на састанку је разговарано и о заједничкој сарадњи у борби против организованог и прекограничног криминала, с обзиром да је Тужилаштво БиХ са партнерским институцијама из Црне Горе провело више заједничких активности, нарочито у борби против неовлаштеног међународног промета опојних дрога.

Закључак састанка је да ће се у свим сегментима, као и до сада, наставити добра сарадња у наредном периоду.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba