Vijesti

ODRŽAN SASTANAK GLAVNE TUŽITELJICE TUŽITELJSTVA BiH SA VISOKIM DUŽNOSNICIMA SPECIJALNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA CRNE GORE

19.05.2021. 13:10

Na sastanku je razgovarano o regionalnoj suradnju i zajedničkoj borbi protiv nekažnjenosti u predmetima za ratne zločine, kao i suradnji u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala.

ODRŽAN SASTANAK GLAVNE TUŽITELJICE TUŽITELJSTVA BiH SA VISOKIM DUŽNOSNICIMA SPECIJALNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA CRNE GORE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim zamjenicima Milankom Kajganićem i Ozrenkom Nešković, kao i suradnicima, sastala se sa dužnosnicima Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, Milivojem Katnićem, glavnim specijalnim tužiteljem i Lidijom Vukčević, specijalnom tužiteljicom te suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj regionalnoj suradnji između tužiteljstava u procesuiranju predmeta za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, te borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, koja se realizira uz potporu glavnog tužitelja pri MRMKS-u, g. Sergea Brammertza.

Tijekom sastanka razgovarano je o mogućnostima transfera predmeta u kojima su podignute optužnice u Bosni i Hercegovini, a optuženi se nalaze na teritoriju Crne Gore, kao i rada na predmetima u kojima se osumnjičene osobe nalaze u Crnoj Gori.

Glavna tužiteljica Tadić i glavni specijalni tužitelj Katnić istakli su da oba tužiteljstva žele zajednički raditi na ostvarivanju vladavine prava i kažnjavanja osoba odgovornih za ratne zločine.

Također, na sastanku je razgovarano i o zajedničkoj suradnji u borbi protiv organiziranog i prekograničnog kriminala, s obzirom da je Tužiteljstvo BiH sa partnerskim institucijama iz Crne Gore provelo više zajedničkih aktivnosti, naročito u borbi protiv neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga.

Zaključak sastanka je da će se u svim segmentima, kao i do sada, nastaviti dobra suradnja u narednom razdoblju.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba