Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ИЗЈАВИЛО ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ СУДА О НЕОДРЕЂИВАЊУ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНОЈ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ТЕРОРИСТИЧКИХ АКТИВНОСТИ

17.05.2021. 12:03

Жалба је изјављена јер Тужилаштво БиХ сматра да се, с обзиром на све околности, једино мјером притвора може обезбиједити несметано вођење поступка.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ИЗЈАВИЛО ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ СУДА О НЕОДРЕЂИВАЊУ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНОЈ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ТЕРОРИСТИЧКИХ АКТИВНОСТИ

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ жалбу на одлуку донесену на основу приједлога Тужилаштва БиХ за одређивање мјере притвора Хамзабеговић Сени (1960), која је под истрагом због кривичног дјела финансирање терористичких активности из члана 202. Кривичног закона БиХ.

Након приједлога тужилаштва, Суд БиХ је донио одлуку којом је одбијен приједлог тужилаштва за одређивање мјере притвора, те су осумњиченој одређене мјере забране, у складу са одредбама ЗКП-а БиХ.

Након запримања одлуке суда, тужилац је изјавио жалбу на одлуку о неодређивању притвора у којој тражи да се осумњиченој одреди мјера притвора, као једина адекватна мјера.

Притвор за осумњичену, која има држављанство БиХ и Швајцарске Конфедерације, те која је ухапшена на аеродрому приликом уласка у Босну и Херцеговину, затражен је због опасности од бјекства осумњичене, као и опасности да би боравком на слободи могла починити ново кривично дјело или довршити започето.

Жалба је, у законском року, упућена Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba