Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH IZJAVILO ŽALBU NA ODLUKU SUDA O NEODREĐIVANJU PRITVORA OSUMNJIČENOJ ZA FINANCIRANJE TERORISTIČKIH AKTIVNOSTI

17.05.2021. 12:03

Žalba je izjavljena jer Tužiteljstvo BiH smatra da se, s obzirom na sve okolnosti, jedino mjerom pritvora može osigurati neometano vođenje postupka.

 

TUŽITELJSTVO BiH IZJAVILO ŽALBU NA ODLUKU SUDA O NEODREĐIVANJU PRITVORA OSUMNJIČENOJ ZA FINANCIRANJE TERORISTIČKIH AKTIVNOSTI

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH žalbu na odluku donesenu na temelju prijedloga Tužiteljstva BiH za određivanje mjere pritvora Hamzabegović Seni (1960), koja je pod istragom zbog kaznenog djela financiranje terorističkih aktivnosti iz članka 202. Kaznenog zakona BiH.

Nakon prijedloga tužiteljstva, Sud BiH je donio odluku kojom je odbijen prijedlog tužiteljstva za određivanje mjere pritvora, te su osumnjičenoj određene mjere zabrane, sukladno odredbama ZKP-a BiH.

Nakon zaprimanja odluke suda, tužitelj je izjavio žalbu na odluku o neodređivanju pritvora u kojoj traži da se osumnjičenoj odredi mjera pritvora, kao jedina adekvatna mjera.

Pritvor za osumnjičenu, koja ima državljanstvo BiH i Švicarske Konfederacije, te koja je uhapšena u zračnoj luci prigodom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, zatražen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičene, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Žalba je, u zakonskom roku, upućena Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba