Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

12.05.2021. 08:45

Поступајући тужилац испитао је свих 9 осумњичених лица, након чега је одлучено да ће се за 5 лица затражити мјера притвора а за 4 лица мјере забране, у складу са одредбама ЗКП-а БиХ.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

Након испитивања осумњичених лица, у оквиру обимне истраге у борби против организованог криминала и неовлаштеног међународног промета веће количине тешких опојних дрога, поступајући тужилац донио је одлуку о даљим активностима, те ће према Суду БиХ упутити приједлог за одређивање мјера притвора и мјера забране за осумњичене.

Мјере притвора предложене су за осумњичене код којих је присутна опасност да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, починити ново кривично дјело или довршити започето, док су мјере забране предложене за осумњичене за које је процијењено да су довољне како би се обезбиједило несметано даље спровођење истраге.

Осумњичена лица под истрагом су због међународног кријумчарења веће количине тешких опојних дрога, те сакривања, транспортовања, производње и дистрибуције опојних дрога на илегалном нарко-тржишту на подручју Сарајева и БиХ.

Истрага у предмету интензивно се наставља.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba