Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “МАРОКО”, УСМЈЕРЕНА НА ОТКРИВАЊЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

29.04.2021. 12:36

На подручју Велике Кладуше извршен је претрес стамбеног објекта у којем је пронађено више од 20 илегалних миграната, а два лица, осумњичена за кријумчарење људи, лишена су слободе.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “МАРОКО”, УСМЈЕРЕНА НА ОТКРИВАЊЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

Дјелујући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е, у сарадњи са полицијом МУП-а УСК, на подручју Велике Кладуше лишили су слободе два осумњичена лица, те у претресу објеката пронашли више од 20 илегалних миграната, међу којима има дјеце и малољетних лица, који ће бити предати на даље поступање Служби за послове са странцима БиХ.

Лица која су лишена слободе осумњичена су да су припадницима мигрантске популације, приликом доласка на подручје УСК, обезбјеђивала смјештај и даљи илегални транспорт према Р Хрватској и другим земљама Европске уније.

Лица која су под истрагом осумњичена су за кривично дјело – организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’, као и кривично дјело - кријумчарење лица.

Поступајући тужилац информисан је о реализованим активностима, те је полицијским службеницима дао инструкције и упуте за даље поступање према осумњиченима и предузимање даљих истражних радњи.

Истрага у предмету интензивно се наставља.

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba