Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА, ГОРДАНА ТАДИЋ, ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА У ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

22.04.2021. 14:12

План за остварење што бољих резултата рада у 2021. години, планиране измјене у унутрашњој организацији ради што ефикаснијег рада тужилачких одјела и Тужилаштва БиХ, као и рад и активности у условима пандемије Covid 19 биле су централне теме колегија.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА, ГОРДАНА ТАДИЋ, ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА У ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, одржала је колегиј свих тужилаца Тужилаштва БиХ.

Разговарано је о плану рада и активностима ради остваривања што бољих резултата у 2021. години, упркос отежаним условима у пандемији Covid 19. Предложене су и анализиране активности са циљем реализације што већег броја радних задатака и остваривања резултата у текућој години.

Колегиј је дао сагласност за измјену и допуну Правилника о унутрашњој организацији Тужилаштва Босне и Херцеговине, којом ће се омогућити спајање Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију и Одјела III. Ове измјене у оквиру Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију предвиђају и формирање засебног Одсјека за борбу против кријумчарења људи и трговине људима, а са циљем ефикаснијег рада Тужилаштва БиХ и остваривања што бољих резултата у раду институције.

Такође, на састанку је разговарано и о мјерама и активностима које је потребно предузимати у наредном периоду у раду Посебног одјела за ратне злочине и Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

На колегију је разговарано и о активностима Координационог тима Тужилаштва БиХ за поступање у пандемији Covid 19  који прати епидемиолошку ситуацију и препоруке надлежних тијела, у циљу заштите здравља како запосленика, тако и лица која долазе у контакт са тужилаштвом.

Тужилаштво БиХ наставља рад у оквиру својих надлежности на јачању владавине права у Босни и Херцеговини.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba