Вијести

ПО НАЛОГУ ДЕЖУРНОГ ТУЖИОЦА ОДУЗЕТЕ КРИЈУМЧАРЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У ВРИЈЕДНОСТИ ВИШЕ ОД 100 000 КМ

19.04.2021. 09:58

Кријумчарене цигарете откривене су у теретном моторном возилу на уласку из Црне Горе у Босну и Херцеговину, на граничном прелазу у близини Требиња.

ПО НАЛОГУ ДЕЖУРНОГ ТУЖИОЦА ОДУЗЕТЕ КРИЈУМЧАРЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У ВРИЈЕДНОСТИ ВИШЕ ОД 100 000 КМ

Након запримања информације о сумњивом терету пронађеном у теретном моторном возилу са приколицом, који су полицијски службеници Граничне полиције БиХ пронашли кориштењем специјалистичке опреме, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ издао је наредбу за лишење слободе осумњиченог, те претрес и одузимање кријумчарених цигарета у количини од око 26 750 кутија, процијењене тржишне вриједности више од 100 000 КМ.

Дежурни тужилац наложио је задржавање и испитивање осумњиченог возача који је држављанин Босне и Херцеговине и сумњичи се за кривично дјело кријумчарења из члана 214. Кривичног закона БиХ, те ће полицијски службеници Граничне полиције БиХ, након проведених радњи, доставити извјештај против наведеног осумњиченог Тужилаштву БиХ.

Полицијским службеницима Граничне полиције помоћ и подршку у раду су пружили и службеници Управе за индиректно опорезивање (УНО) Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама, проводи више активности у борби против кријумчарења високотарифних роба преко државне границе БиХ, као кривичних дјела којима се наноси штета буџету и свим грађанима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba