Vijesti

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽITELJA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI VIŠE OD 100 000 KM

19.04.2021. 09:58

Krijumčarene cigarete otkrivene su u teretnom motornom vozilu na ulasku iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, na graničnom prijelazu u blizini Trebinja.

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽITELJA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI VIŠE OD 100 000 KM

Nakon zaprimanja informacije o sumnjivom teretu pronađenom u teretnom motornom vozilu sa prikolicom, koji su policijski djelatnici Granične policije BiH pronašli korištenjem specijalističke opreme, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH izdao je naredbu za lišenje slobode osumnjičenog, te pretres i oduzimanje krijumčarenih cigareta u količini od oko 26 750 kutija, procijenjene tržišne vrijednosti više od 100 000 KM.

Dežurni tužitelj naložio je zadržavanje i ispitivanje osumnjičenog vozača koji je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnjiči se za kazneno djelo krijumčarenja iz članka 214. Kaznenog zakona BiH, te će policijski djelatnici Granične policije BiH, nakon provedenih radnji, dostaviti izvješće protiv navedenog osumnjičenog Tužiteljstvu BiH.

Policijskim djelatnicima Granične policije pomoć i potporu u radu su pružili i djelatnici Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provodi više aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja visokotarifnih roba preko državne granice BiH, kao kaznenih djela kojima se nanosi šteta proračunu i svim građanima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba