Vijesti

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽIOCA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI VIŠE OD 100 000 KM

19.04.2021. 09:58

Krijumčarene cigarete otkrivene su u teretnom motornom vozilu na ulasku iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, na graničnom prelazu u blizini Trebinja.

PO NALOGU DEŽURNOG TUŽIOCA ODUZETE KRIJUMČARENE CIGARETE U VRIJEDNOSTI VIŠE OD 100 000 KM

Nakon zaprimanja informacije o sumnjivom teretu pronađenom u teretnom motornom vozilu sa prikolicom, koji su policijski službenici Granične policije BiH pronašli korištenjem specijalističke opreme, dežurni tužilac Tužilaštva BiH izdao je naredbu za lišenje slobode osumnjičenog, te pretres i oduzimanje krijumčarenih cigareta u količini od oko 26 750 kutija, procijenjene tržišne vrijednosti više od 100 000 KM.

Dežurni tužilac naložio je zadržavanje i ispitivanje osumnjičenog vozača koji je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnjiči se za krivično djelo krijumčarenja iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, te će policijski službenici Granične policije BiH, nakon provedenih radnji, dostaviti izvještaj protiv navedenog osumnjičenog Tužilaštvu BiH.

Policijskim službenicima Granične policije pomoć i podršku u radu su pružili i službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UNO) Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provodi više aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja visokotarifnih roba preko državne granice BiH, kao krivičnih djela kojima se nanosi šteta budžetu i svim građanima Bosne i Hercegovine.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba