Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

25.03.2021. 09:28

Предложена је казна затвора у трајању од 4 године, новчана казна од 10 000 КМ, те одузимање свих средстава кориштених за извршење кривичног дјела.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Након подизања и потврђивања оптужнице Тужилаштва БиХ, оптужени Мишевић Лука (1992) из Имотског, држављанин Р Хрватске, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за оптужницу којом га терети Тужилаштво БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена затворска казна у трајању од 4 године, као и новчана казна у износу од 10 000 КМ.

Такође, од оптуженог ће се одузети средства и опрема кориштена за извршење кривичног дјела, укључујући и теретно моторно возило, мобителе и техничка средства, новац који је код њега пронађен и одузет, а пронађена и одузета опојна дрога марихуана-“сканк” биће уништена у законској процедури.

Споразумним признањем кривице, оптужени који се налази у притвору, одриче се права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела – неовлаштен промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Оптужени Мишевић откривен је и лишен слободе на граничном прелазу Градишка, када је управљајући теретним моторним возилом из БиХ у Хрватску покушао прокријумчарити око 109 килограма опојне дроге марихуана-“сканк”, у чему је спријечен од стране припадника Граничне полиције БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba