Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

24.03.2021. 15:11

Састанком је предсједавала главна тужитељка Тужилаштва БиХ, а ради епидемиолошких мјера одржан је путем видео-конференције.

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе за борбу против тероризма, на којем су учествовали званичници из правосудних, полицијских, безбједносних и агенција за провођење закона са нивоа Босне и Херцеговине, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, као и представници међународне заједнице укључени у рад у овој области.

Централне теме састанка односиле су се на активности институција Босне и Херцеговине у борби против тероризма и опасности од тероризма, учествовање у међународним акцијама и активностима у оквиру анти-терористичке коалиције, те превентивно дјеловање на спречавању опасности од тероризма и радикализације, као и процесима дерадикализације лица процесуираних за кривична дјела повезана са тероризмом.

Главна тужитељка упознала је учеснике састанка да су протекла 2020. година, као и почетак 2021. године, упркос пандемији Covid 19 и рестрикцијама и ограничењима у раду, биле период са изузетно добрим резултатима у Одсјеку за тероризам, те су у 2020. години подигнуте оптужнице за укупно 8 лица, а у 2021. години против једног лица за кривична дјела повезана са тероризмом.

Остварени резултати постигнути су заједничким радом и сарадњом институција и агенција које дјелују у оквиру Ударне групе и Оперативне групе, а са циљем јачања владавине права и безбједности грађана у Босни и Херцеговини.

Званичници и представници институција које дјелују у склопу Ударне групе, током састанка, имали су прилику презентовати рад и резултате, као и актуелна питања из ове области са аспекта рада институција из којих долазе.

На састанку је закључено да ће се интензивна заједничка борба против тероризма наставити у будућности, у свим аспектима у којима дјелују институције и агенције за провођење закона, без обзира на потешкоће изазване пандемијом Covid 19.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba