Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА UNODC-а У ОКВИРУ АКТИВНОСТИ КОЈЕ СЕ РЕАЛИЗУЈУ У ГЛОБАЛНОМ ПРОЈЕКТУ ЗА ВАТРЕНО ОРУЖЈЕ

12.03.2021. 14:20

На састанку је разговарано о заједничкој сарадњи у оквиру Глобалног програма за наоружање (GFP) који реализује UNODC.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА  СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА UNODC-а У ОКВИРУ АКТИВНОСТИ КОЈЕ СЕ РЕАЛИЗУЈУ У ГЛОБАЛНОМ ПРОЈЕКТУ ЗА ВАТРЕНО ОРУЖЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са замјеником шефа Кабинета главног тужиоца, Емилом Пинкасом, путем видео-конференције састала се са званичницима Глобалног програма за наоружање у оквиру Уреда УН-а за борбу против дроге и криминала (UNODC GFP United Nations Office on Drugs and crimes Global Firearms Program) Дубравком Пиотровски и Диман Димовом, који су ангажовани у реализацији овог пројекта.

На састанку је одређен Пинкас Емил као контакт особа из Тужилаштва БиХ која ће бити контакт за даљу реализацију активности у оквиру Глобалног програма за наоружање.

Тужилаштву БиХ, у оквиру овог пројекта, достављен је Практични водич за прекогранично прибављање електронских доказа. Такође, разговарано је о сарадњи у области  борбе против илегалног наоружања и процесуирању кривичних дјела из ове области.

Рад и сарадња у оквиру наведеног пројекта наставиће се интензивно у наредном периоду.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba