Вијести

ОПТУЖЕНИ ПЕТРОВИЋ РАНКО СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА УПУЋИВАЊЕ ПРИЈЕТЊИ ПО БЕЗБЈЕДНОСТ ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ

12.03.2021. 08:40

За оптуженог је предложена условна казна затвора у трајању од 1 године, која се неће извршити уколико оптужени у року од 2 године не почини ново кривично дјело.

ОПТУЖЕНИ ПЕТРОВИЋ РАНКО СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА УПУЋИВАЊЕ ПРИЈЕТЊИ ПО БЕЗБЈЕДНОСТ ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ

Оптужени Петровић Ранко рођен 1990. године у Тузли, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело - напад на службено лице у обављању послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 25.09.2020. године.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена условна казна затвора у трајању од 1 године, која се неће извршити уколико оптужени у року од 2 године поново не почини кривично ђело.

Оптужени је признао да је током мјесеца марта 2019. одине, путем изјава на интернет порталу, упутио озбиљне пријетње главној тужитељки Гордани Тадић, која представља и руководи Тужилаштвом БиХ и налази се под 24 часовном полицијском заштитом, позивајући на напад и пуцањ на главну тужитељку, што је код наведене изазвало озбиљан страх и узнемиреност, као и узнемирење јавности.

Оптужени је приликом споразумног признања упутио и извињење због почињеног недјела те изразио кајање.

У складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети средства кориштена за извршење кривичног дјела, укључујући компјутерску опрему.

Суд БиХ је након разматрања прихватио наведени споразум.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba