Vijesti

U TRAVNIKU PROVEDENA IDENTIFIKACIJA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ BUGOJNA, PRONAĐENIH NA LOKALITETU ROSTOVA

16.02.2021. 14:31

Na mjestu identifikacije nalazi se istražilac Posebnog odjela za ratne zločine, koji u koordinaciji sa tužiocem koordinira rad i aktivnosti u procesu identifikacije.

U TRAVNIKU PROVEDENA IDENTIFIKACIJA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ BUGOJNA, PRONAĐENIH NA LOKALITETU ROSTOVA

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova.

Izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava:

- Miličević Dragan

- Galić Zoran

- Jezidžić Frano

- Markulj Anto

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici porodica nestalih, kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, u skladu sa procedurom, biti upoznati sa rezultatima identifikacije.

Uz istražioca Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski službenici MUP-a SBK/KSB Travnik.

Predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine sudjeluju u procesima ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba