Vijesti

PROVEDENA AKCIJA TUŽITELJSTVA BiH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA VELIKIH KOLIČINA DUHANA

27.01.2021. 14:03

U akciji kodnog naziva “Skuter 2” zaplijenjene su oko 4 tone duhana, mašine i alati korišteni za proizvodnju duhana, kao i veća količina cigareta bez trošarinskih markica, te veća količina novca u stranim valutama. Proračun BiH je navedenim kaznenim djelima oštećen za više desetina tisuća KM.

PROVEDENA AKCIJA TUŽITELJSTVA BiH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA VELIKIH KOLIČINA DUHANA

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju na području Foče i Bijeljine provedena je akcija usmjerena na više osumnjičenih osoba koje su pod istragom da su se kao organizirana kriminalna skupina bavile nedozvoljenim prometom trošarinskih proizvoda.

Nezakonitom prodajom cigareta i duhanskih proizvoda ilegalno distribuiranim na crnom tržištu u BiH, nanesena je velika šteta proračunu BiH zbog utaje poreza i trošarina, a osumnjičeni su počinjenim kaznenim djelima stekli veliku imovinsku korist.

Ove aktivnosti rezultat su višemjesečne temeljne istrage koju je provodilo Tužiteljstvo BiH u suradnji sa SIPA-om, a navedene osobe su pod istragom zbog organiziranog kriminala iz članka 250., a u svezi sa kaznenim djelom nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ-a BiH.​

Istraga se nastavlja.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba