Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРЖАВЉАНКЕ НР КИНЕ ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИЈУМЧАРЕЊА

22.01.2021. 09:31

Оптужена Niu Sujun (1965) терети се за кријумчарење робе чији је увоз ограничен и захтијева посебна одобрења, а која је на територију БиХ увезена без одобрења Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРЖАВЉАНКЕ НР КИНЕ ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИЈУМЧАРЕЊА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-       Niu Sujun, рођене 1965. године у НР Кини, настањена у Брчко дистрикту БиХ, одговорно лице у правном лицу – предузећу “Агора” д.о.о. Брчко дистрикт БиХ.

Оптужена се терети да је у мјесецу мају 2019. године, на граничном прелазу Изачић, у теретном моторном возилу преко царинске линије БиХ пренијела и увезла у Босну и Херцеговину велику количину диоптријских наочара за корекцију вида, процијењене вриједности око 14 000 КМ.

Увоз наведене робе је ограничен само на правна лица регистрована за промет медицинских средстава те као медицинско помагало захтијева посебна одобрења, а оптужена за наведену робу није посједовала одобрење Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине.

Оптужена се терети да је, без одговарајућег одобрења, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије пренијела робу чији увоз захтијева посебно одобрење или дозволу надлежног органа, чиме је починила кривично дјело - кријумчарење из члана 214. став 2. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba