Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

19.01.2021. 17:14

Централне теме састанка односиле су се на реализоване активности, као и план дјеловања у наредном периоду у откривању, кривичном процесуирању и спречавању кривичних дјела из области трговине људима и илегалних миграција.

 

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе, на којем су учествовали званичници правосудних, полицијских и безбједносних институција са нивоа државе Босне и Херцеговине, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, као и новоименовани чланови Ударне групе.

Представници институција су презентовали информације о раду и дјеловању институција и агенција из којих долазе, а учесници састанка разматрали су и заједничке активности у превазилажењу актуелних проблема у БиХ из области трговине људима и илегалних миграција.

На састанку је закључено да је постигнут напредак у процесуирању кривичних дјела трговине људима на свим нивоима, али да се и даље настављају активности путем Специјализоване мреже тужилаца и истражилаца за борбу против трговине људима, у циљу ефикаснијег идентификовања и процесуирања појавних облика кривичних дјела трговине људима и пружања подршке и заштите жртвама, посебно рањивим категоријама.

Такође је истакнута потреба наставка активности на специјалистичким едукацијама из ове области за истражиоце, тужиоце и судије који раде на овим предметима.

С обзиром на важност наведене тематике и заштите жртава трговине људима у процесу јачања владавине права, састанку су присуствовали и представници међународне заједнице и организација које дјелују у Босни и Херцеговини, а који пружају значајну подршку у овој области.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba