Vijesti

PRIJEDLOG MJERA ZABRANE ZA OSUMNJIČENOG LIŠENOG SLOBODE U NASTAVKU OPERACIJE KODNOG NAZIVA

23.12.2020. 14:26

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog Harisa Demirovića rođenog 1998. godine u Bihaću, državljanina BiH i R Hrvatske, uposlen kao policajac u Ministarstvu unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

 

PRIJEDLOG MJERA ZABRANE ZA OSUMNJIČENOG LIŠENOG SLOBODE U NASTAVKU OPERACIJE KODNOG NAZIVA

Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na zabranu putovanja van BiH, zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim osobama, zabranu napuštanja prebivališta osumnjičenog područje Unsko-sanskog kantona i zabranu poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Navedene mjere zabrane osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni policijski djelatnik MUP-a USK tereti se za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje osoba iz članka 189. KZ-a BiH, kaznenim djelom zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 383. KZ-a F BiH, sve u svezi sa člancima 53. i 54. KZ-a BiH.

Istraga u predmetu "Lipa" intenzivno se nastavlja.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba